close

close
Home / Vacancies / ASSISTENT FINANCIAL CONTROLLER

ASSISTENT FINANCIAL CONTROLLER

 

Voor het hoofdkantoor in Amsterdam zoeken wij een

 Assistent Financial Controller


Als Assistent Financial Controller bij ASG EMEA maak je onderdeel uit van het team Accounting. Dit team bestaat uit 5 personen en is verantwoordelijk voor het voeren van een grootboekadministratie, het verzorgen van de inrichting ervan en informatieverstrekking hierover. Het team verzorgt daarnaast onder andere de externe belasting aangiften in Nederland, Frankrijk, Duitsland en UK en aangiften CBS. Ook levert het team op het gebied van financiële rapportages en analyses een actieve ondersteuning aan de regio’s. Gezamenlijk lever je een actieve bijdrage aan de verdere professionalisering van de afdeling.


Jouw verantwoordelijkheden
 

 • beheer van het grootboek van ASG EMEA met daarin de juiste weergave van de buitenlandse branches (IFRS);
 • Vaste Activa administratie;
 • Verzorging van maandelijkse boekingen op balansposten zoals herwaardering, onderhandenwerk, voorzieningen;
 • Verzorgen van tijdige financiële rapportage(s) ten behoeve van diverse stakeholders op maand- en kwartaalbasis;
 • Opstellen van BTW aangiften;
 • Continue verbeteren van de administratieve processen zoals knelpunten binnen de processen grootboek, vaste activa, projecten, betalingsverkeer en fiscale aangiften en het implementeren en borgen van deze verbeteringen;
 • Fungeren als sparring partner voor de business op het gebied van administratievoering en (externe) verslaglegging;
 • Proactief werken aan een goede verstandhouding met stakeholders binnen en buiten ASG;
 • Ondersteuning van de financial controller bij de operationele coördinatie van werkzaamheden binnen het team;
 • Assistentie bij het opstellen van enkelvoudige alsmede de geconsolideerde jaarrekening(en). 


Je rapporteert aan de financial controller.


Wie ben jij?
 
Je bent ‘hands-on’ en voert je werkzaamheden zelfstandig uit. Daarnaast geeft samenwerken binnen het team Accounting en je collega’s in diverse andere landen je energie. Je beschikt dan ook over sterke communicatieve vaardigheden voor jouw contacten met diverse interne en externe stakeholders. Je hebt oog voor de kwaliteit van je werk en als geen ander doorgrond jij de wereld achter de cijfers. Je bent in staat deze analyse te vertalen naar (externe) verantwoordingsinformatie met een heldere toelichting. Vanwege onze Amerikaanse moeder kan het voorkomen dat er werkzaamheden verricht worden buiten de reguliere werktijden. Flexibiliteit ten aanzien van je werktijden is dan ook belangrijk.

 

ASG EMEA
(voorheen Mastervolt)
is een innovatieve, succesvolle onderneming en onderdeel van het in de U.S. gevestigde en beursgenoteerde Brunswick Corporation.  

Wij houden ons bezig met de ontwikkeling en wereldwijde marketing/verkoop van hoogwaardige elektrische systemen voor de onafhankelijke energievoorziening in onder andere maritieme en mobiele toepassingen.
ASG EMEA is onderdeel van Advanced Systems Group met vestigingen in Amsterdam (hoofdkantoor), Engeland, Duitsland en Frankrijk en zusterbedrijven in de VS en Nieuw-Zeeland. ASG heeft een wereldwijd netwerk van distributeurs en dealers in meer dan 80 landen. 

ASG EMEA vertegenwoordigt 12 toonaangevende merken in de EMEA regio. Deze merken zijn Ancor, Attwood, BEP, Blue Sea Systems, CZone, Garelick, Lenco, Marinco, Mastervolt, MotorGuide, ProMariner and Whale.

Functie eisen 

 • Minimaal HBO+ werk- en denkniveau, mogelijk aangevuld met specifieke vakopleidingen;
 • Solide kennis van financieel administratieve processen, grootboekadministraties, fiscaliteit en jaarrekeningprocessen;
 • Kennis van en ervaring met de financiële (externe) verslaglegging (IFRS, Dutch GAAP);
 • Ervaring met procesoptimalisatie en digitalisering- en automatiseringsprojecten;
 • Kennis van het werken met een ERP systeem (SAP by Design)
 • Goede kennis van Excel
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift).

 
Wat biedt ASG EMEA? 
ASG EMEA is een internationaal en dynamisch bedrijf met een grote focus op groei en innovatie. We hebben een informele cultuur in een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en er is veel ruimte voor zelfontplooiing. Binnen ASG is er veel aandacht voor het verbeteren en vernieuwen van de administratieve tools. Wij zoeken professionals die hun bijdrage willen leveren aan de ambities van groei en innovatie. De arbeidsvoorwaarden inclusief pensioenvoorziening zijn marktconform en mede afhankelijk van ervaring.

Uitgebreide informatie over ons bedrijf en alle merken vind je op www.mastervolt.com.

Interesse?
Stuur een email met je CV en motivatie naar Corina den Besten, recruiting manager, via [email protected]